Jeg købte min første Tanfoglio, en Limited Custom i 2004. Jeg har altid været modstander af at købe billigt, for så senere at købe noget ordentligt, så jeg kiggede mig meget omkring inden jeg tog min beslutning. Grundet til at valget faldt på Tanfoglio, var dens ergonomiske karakteristika der passer godt til mine hænder. Den brede sikring og den lave sigtelinje faldt med det samme i min smag, og de aggressive netskæringer på front- og back strap giver et solidt greb. Jeg skød med denne skyder de næste 9 år, og skiftede ikke nogen dele i den før den havde rundet 100.000 skud. Det bagerste sigtemiddel flækkede og udtrækkeren var slidt op. Jeg brugte min Limited Custom de første 3 år jeg skød IPSC i Standard Division.

Jeg skiftede til Production Division i 2012, og besluttede mig for at købe en Tanfoglio Stock II. Jeg har gode erfaringer med mærket, og logistisk set var det nemmere at fortsætte med Tanfoglio, da min rig var sat op til Tanfoglio i forvejen. Jeg har idag 2 Stock II pistoler hvoraf den ene er en ren stævneskyder, og den anden fungerer som træningsskyder og back up skyder til stævner. Når man skyder i udlandet, nytter det ikke noget at pistolen bryder sammen fordi man har slidt den op til træning (jo, IPSC skytter slider skydere op). Jeg fører endvidere log bog over stævneskyderen, så jeg ved præcis hvor meget hele skyderen såvel som de enkle dele har skudt. Begge pistoler er selvfølgelig sat op med de samme dele, og var det ikke fordi at træningsskyderen har skudt væsentlig flere skud en stævneskyderen, ville jeg ikke kunne mærke forskel på dem. Førstnævnte har ikke så fine tolerencer længere og aftrækket er noget bedre grundet de mange repetitioner.

De er sat op med følgende dele:

  • Xtreme hammer
  • Xtreme grips, aluminium og messing
  • Xtreme guide rod
  • Xtreme extended firing pin
  • Tanfoglio one-piece sear
  • Tanfoglio single-sided safety
  • Tanfoglio hammer spring 16lbs
  • Henning Wallgren front sight med 1mm fiber

 

Jeg har valgt at adskille stævne- og træningsmagasiner. Med de mange magasinskiftskift udsættes magasinerne for øget belastning og en lille ændring på følelæbernes dimensioner kan forårsage funktioneringsfejl, hvilket man helst vil undgå under et stævne. Det giver en stor ro til stævne, at vide ans ens udstyr er nyt og ikke gennemtæsket.